Postani član AIESEC-a

1 Comment
4311 Views

AIESEC traži nove članove u Banja Luci i Mostaru, zato se prijavi i postani član AIESEC-a!

Smatraš li da ne stičeš dovoljno iskustva kroz svoje formalno obrazovanje? Želiš iskoristiti slobodno vrijeme da gradiš svoju budućnost? Hoćeš da unaprijediš liderske i timske vještine, a pri tome pomažeš svojoj zajednici? Spreman/na si izaći iz zone komfora i uploviti u avanturu svog života? Ako je tvoj odgovor na bilo koje od ovih pitanja „DA“, onda je AIESEC prava organizacija za tebe!

AIESEC je najveća svjetska nepolitička, neovisna i neprofitna organizacija, a u Bosni i Hercegovini je osnovana davne 1955. godine. Vodeći se UN-ovim ciljevima održivog razvoja (kvalitetno obrazovanje, rodna ravnopravnost, smanjenje nejednakosti…), bavi se organizovanjem međunarodnih stručnih i volonterskih praksi. Time, na principu „mladi za mlade“ se potiče stručno usavršavanje i upoznavanje novih kultura. U sklopu međunarodnih razmjena postoje tri produkta, i to: volonterska praksa (Global Volunteer) i stručne prakse (Global Teacher i Global Talent)

Postani član AIESEC-a i naučit ćeš da pišeš i realizuješ projekte, steći ćeš vještine prezentovanja, javnog nastupa i dugogodišnje prijatelje. Upoznat ćeš se sa poduzetništvom, odnosima s javnošću, razvoju malih i srednjih preduzeća, finansijama, ljudskim resursima i društvenom odgovornšću. Mladoj osobi bez prevelikog volonterskog iskustva, a sa željom da ga što više proširi, ovo je jedinstvena prilika da se nauči timskom radu, te kako planirati, donositi odluke i sprovoditi ih u djelo. Kada na sve navedeno dodaš primjenjivanje komunikacijskih vještina i obučavanje za razgovor s budućim partnerima i poslodavcima, zaista ćeš na ovaj način izgraditi lidera u sebi.

Ulazak u poslovni svijet uz AIESEC

Kao član AIESEC-a imaš priliku da sudjeluješ u raznim događajima – njihovom organiziranju, promociji, kontaktiranju partnera i sponzora. Tu se naročito ističu Business Skills Academy i Youth Speak Forum.

Business Skills Academy je radionica poslovnih vještina na kojoj mladi dobivaju savjete od predstavnika najvećih kompanija u BiH. Teme obuhvaćene Akademijom su raznolike. Na primjer: pisanje CV-a i motivacionog pisma, vještine pregovaranja, kako se dobro pripremiti za poslovni intervju, koje vještine su posebno značajne za uspjeh na tržištu rada i mnoge druge.

Youth Speak Forum, održan upravo prije nekoliko dana, događaj je najvećih razmjera koji organizuje AIESEC u Bosni i Hercegovini. Razlog je taj što on okuplja mlade ljude širom BiH i povezuje ih s tržištem rada i budućim poslodavcima. Mladi imaju priliku da čuju inspirativne priče o uspjesima govornika koji će ih potaknuti na dalje obrazovanje, usavršavanje, aktivno djelovanje. Također, mladi mogu iznijeti svoje ideje o rješavanju prisutnih problema i dobiti savjete za njihovu realizaciju. Moguće je poslati i svoj CV, koji će po završetku Konferencije biti uručen govornicima, pa zainteresirani poslodavci mogu pozvati određene učesnike na praksu u svojoj firmi.

Ako želiš da dominiraš uz AIESEC, prijavi se, postani član AIESEC-a i doživi avanturu svog života!


Iskustvo sa AIESEC prakse

Moj Put kroz Kulturnu Raznolikost Pozdrav svima! Ja sam Aleksa,...

Komunikacija u korporativnom svijetu

Ako sjedneš i razmisliš o komunikaciji, shvatit ćeš da je...