Korisni linkovi za besplatan kurs

0 Comment
4783 Views

Izgubio/la si posao? Želiš da naučiš neku novu vještinu? Želiš da razviješ sebe kao osobu? Ako si makar na jedno od ovih pitanja odgovorio/la potvrdno, onda si došao/la na pravo mjesto. Ovaj blog će ti pomoći da otkriješ neki kurs, te tako da svoje vrijeme provedeš na jedan izuzetno koristan način gdje možeš da naučiš jednu ili više novih vještina, te da isto znanje implementiraš u svom budućem obrazovanju ili poslovnoj karijeri.

YOUTUBE.COM

Svakodnevno koristiš YouTube. Bilo da je u pitanju gledanje smiješnih videa ili slušanje muzike , ali također možeš pronaći bezbroj besplatnih kurseva i tutorijala čiji kreatori i predavači detaljno objašnjavaju sve što rade te daju savjete za početnike. Možeš naučiti da sviraš bilo koji instrument , neki novi programski jezik ili želiš da naučiš kako skuhati nešto. Ovakve i još mnogo više vještina možeš pronaći na YouTube-u.


Lista kanala koji prave zaista kvalitetne tutorijale za neku vještinu:
JustinGuitar– YouTube kanal koji pokazuje kako se svira gitara
FreeCodeCamp– Kanal koji ima preko 1000 tutorijala o programiranju
Gordon Ramsay– Najpoznatiji kuhar koji je svoje znanje odlučio da pokaže i svojim pratiocima na internetu

UDEMY.COM

Udemy.com je i sam nastao tako što je kreator istog naučio praviti web stranice preko kursa te je danas statistički najuspješnija i najveća web stranica na svijetu koji nudi preko 100.000 kurseva. Neki su besplatni, neki se plaćaju, ali spaja ih jedna stvar, kvalitetna obuka i kvalitetno gradivo istog. Ono što ovaj sajt izdvaja od ostalih je činjenica da možeš pronaći kurs o bilo čemu, a postoji i mogućnost da tvoje učenje bude nagrađeno certifikatom. Da bi pronašo/la besplatne kurseve, samo ukucaj free na tražilici.

edX.com

Široka lepeza kurseva koji se nude na edX.com su vođeni od strane profesora najprestižnijih univerziteta u svijetu, kao što su MIT, Oxford i ostali. Svi kursevi su besplatni, a nude se i kursevi koji ti mogu pomoći u tvojoj svakodnevnici, kao što su vođenje finansija, pisanje eseja i slično. Predavači su dostupni u bilo koje doba dana i noći, a čak se možeš povezati i sa drugim polaznicima kursa.

COURSERA.COM

Coursera.com nije obična web stranica jer su kursevi orijentisani ka razvijanju načina razmišljanja kao osoba koja pravi biznis. Osim klasičnih programerskih kurseva imaš i kurseve kako da razviješ tvoj biznis, poslovni engleski jezik i mnoge druge. O tome da li je pohađanje tog kursa najbolja opcija, svjedoče statistike gdje je 75% polaznika uspješno pokrenulo svoje male kompanije.

Nadam se da će ti ova 4 sajta pomoći da započneš učiti novu vještinu i da će ti pomoći da postaneš najbolji. A sada šta čekaš ? Nova znanja te čekaju.