Zašto ići na AIESEC praksu?

0 Comment
2068 Views

Svi mi, prije ili kasnije, ćemo doći u situaciju da apliciramo na određeni posao. Kada vas pitaju kakva vi iskustva možete da ponudite određenoj kompaniji da li znate koji će vaš odgovor biti? Diploma, kurs, praksa ili čak ni nemate ništa od ponuđenog? Koja će vaša prednost biti u odnosu na ostale kandidate?

Zamislite sada ovako. Aplicirali ste na posao I prvi dio procesa je grupni intervju gdje vi trebate da se predstavite pred manjom grupom ljudi. Prva osoba naglasi da posjeduje diploma iz tražene oblasti dok druga pak spomene da je završila certificirani kurs. Šta mislite kakva bi bila  reakcija svih ljudi u prostoriji kada bi vi spomenuli da imate završenu praksu npr u Njemačkoj? Zar I vama kao što bi I poslodavcima ne zvuči mnogo interesantnije iskustvo od određenog papira?

Da li znate da AIESEC nudi stručnu praksu u čak 126 zemalja svijeta? Zar ne bi I vi voljeli da otputujete u možda svima prelijepu destinaciju Španiju I da pritom još tamo radite? U okviru AIESEC-ovog programa Global Talent pored Evrope možete da otputujete I u države drugih kontinenata a pritom još da vam je plaćeno.

Velika je stvar čuti da se osoba u svojim dvadesetim usudila da otputuje I radi u neko potpuno nepoznato okruženje sa totalno nepoznatim ljudima.

Najbolja stvar od svega je to što se na stručnu praksu u državu koju vi odaberete može prijaviti bilo tko. Za većinu praksi nije važno kakva je vasa pozadina I koje stručne vještine vi posjedujete. Naprimjer, osoba koja studira pravo može aplicirati na marketing praksu u određenoj kompaniji. Jedino što je važno jeste da imate između 18 I 30 godina.

Prakse traju od tri do osamnaest sedmica, gdje su uglavnom pokriveni troškovi smještaja I hrane ili dobijate novčanu naknadu od kompanije u kojoj radite.

Izadji iz svoje comfort zone! Apliciraj na stručnu praksu I uradi za sebe nevjerovatnu stvar!

Kako to izgleda AIESEC praksa u Azerbejdžanu možeš pročitati ovdje!


Iskustvo sa AIESEC prakse

Moj Put kroz Kulturnu Raznolikost Pozdrav svima! Ja sam Aleksa,...

Otkud ja u Turskoj? - Tomislav i AIESEC praksa

Moja AIESEC praksa - Pred odlazak imao sam mnogo očekivanja,...