5 produktivnih stvari u izolaciji – Bruno Boksic

0 Comment
5167 Views

Ekspert sam za sjediti kod kuće i kao nešto “pametno” raditi pa ću ti zato danas reći 5 produktivnih stvari koje možeš raditi umjesto da pogledaš 10 sezona Prijatelja u dva dana. 

1. ČITAJ

Ne znam da postoji ijedna stvar koja mi je toliko pomogla u životu kao čitanje. Sad, pošto ne ideš na posao, nemoj čitav dan sjediti i gledati TV, nego “uzmi knjigu u ruke.” 

Nije to ona glupa lektira koju moraš čitati pa ne kontaš ništa jer je pisana na nekom izumrlom hrvatskom (hvala ti Prosjak Luka…), nego knjiga koja ti može pomoći danas/sutra dobiti bolji posao, dati ti znanje za razvoj nove vještine, pomoći ti da kreneš trenirati, učiti i razvijati se kao osoba i profesionalac. 

Veliki dio mog današnjeg života mogu zahvaliti upravo knjigama, a sezona Prijatelja neće nigdje pobjeći. 

2. GLEDAJ KURSEVE I EDUKACIJSKE VIDEA

Većini ljudi naše generacije se baš i ne da čitati i ja razumijem to. Ali nije znanje ograničeno samo na knjige– postoje mnoge stranice gdje možeš slično ili isto znanje tako što gledaš online tečajeve i prezentacije ljudi. TED govori su uvijek dobri i popularni, Udemy i Coursera nude drama tečajeve za džabe (ili skoro džabe), a YouTube ima sve od audio knjiga, prezentacija do govora. 

Pa izaberi šta ti odgovara, ali nauči nešto korisno kad si već prikovan u kući. 

3. NAUČI NEKU NOVU VJEŠTINU

Lik u Kini je počeo igrati bilijar s mandarinama jer nema šta raditi. Ti ne moraš to raditi, ali možeš recimo početi kuhati, vježbati, naučiti kako se radi kuća ili kišobran od papira na YouTubeu. 

Crtaj, piši, pleši i stvaraj, ali napravi nešto novo što prije toga nisi znao. Hvala Bogu da ima tonu tutorijala koji te uče kako napraviti nešto novo što nisi znao raditi pa samo izaberi šta ćeš i klikni play. 

4. POKRENI ONLINE BIZNIS ILI FREELANCAJ

Kažu kupi hrane i zakucaj se u kuću. Može, ali odakle para za hranu i još da ne radim? Problem je s ljudima koji žive od dnevnica spajaju kraj s krajem, a rade kod privatnika. 

Pročitaj Stvari u životu koje nisu vrijedne truda

Pošto ne možeš ništa očekivati države, moraš se sam pobrinuti za to da ne završiš na socijalnoj pomoći. A vrijeme koje sada imaš je dovoljno da kreneš praviti neki prihod sa strane– ili u vidu online biznisa ili freelancinga. 

Imaš vremena, kući si, laptop/PC otvoren– jedino što treba jeste sjesti i početi raditi. Ako nećeš sad kada ti se “sve poklopilo”, onda ćeš teško naći neko drugo vrijeme kada će biti pravi trenutak. Šta znaš, možda ti se čak i svidi i onda kreneš to raditi full-time. 

5. BONUS AKTIVNOST

Ako svatko od vas ima nek društvenu igru, neka je svatko postavi kod sebe u kući i onda neka svatko igra na svojoj ploči, ali svi igrate istu igru. Ako vas je dvoje, može šah, troje “Čovječe, ne ljuti se”, četvero “Monopoly”, petero “Rizik” (mrzim ovu igru). 

To što je koronavirus ozbiljna stvar, ne znači da svi trebamo imati smrtno ozbiljne face, nego da možemo ovo vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način i napraviti nešto od toga. 

Pa se tako i ja nadam da će te ovih 5 produktivnih stvari “Netflix & Korona” alternativa spriječiti da ne pogledaš sve filmove i serije koje postoje na torrentu, TVu i Netflixu. 

via: https://brunoboksic.com/5-produktivnih-netflix-korona-alternativa/


Saznajte koje su sličnosti španjolske gripe i COVID-19 virusa. Priču donosi AIESEC u Bosni i Hercegovini.

Koje su sličnosti španjolske gripe i COVID 19 virusa? - Bruno Bokšić

Mnogi od nas su postavili pitanje koje su to sličnosti...

Zrelost na Balkanu - Bruno Bokšić

U svijetu je zrelost stanje potpune fizičke, emocionalne i anatomske...